Tren terkini jual beli atas talian di Malaysia

Salam hormat. Berkaitan tajuk kali ini, saya ingin kongsikan serba sedikit mengenai tren terkini jual beli atas talian di Malaysia. Semua orang sedia maklum bahawa sudah ramai yang mula berniaga di atas talian lebih-lebih lagi di media sosial. Kebanyakan produk yang dijual merangkumi pasaran kepada ¬†golongan : Wanita Kanak-kanak Lelaki Produk untuk wanita mencatatkan peratusan … Read moreTren terkini jual beli atas talian di Malaysia

Jenis permulaan bisnes atas talian – bisnes online

Salam hormat, Apa khabar? Kali ini saya nak kongsikan jenis perniagaan online yang ada untuk orang yang baru nak mula berniaga. Sekarang ini sudah terlalu banyak produk dan service (perkhidmatan) yang disediakan di internet. Iklan mereka tidak perlu cakap lah, banyak sangat. Macam kita yang baru nak mula ini, nak mula bagaimana? Bisnes jenis apa … Read moreJenis permulaan bisnes atas talian – bisnes online

Beza antara website dan blog

salam hormat. Kali ini saya nak kongsikan perbezaan antara website dan blog. Ciri-ciri website: Content dia statik. Objektif website hanya terhad untuk memberi maklumat terus. Contoh kategori website adalah, website profile company, website ecommerce untuk jualan, minisite untuk perkenalkan satu-satu produk, dan website laman sosial.  Ciri-ciri blog pula : Content tidak statik, selalu dikemaskini(baca update) … Read moreBeza antara website dan blog

Tanggapan

Tajuk ini sebenarnya umum. disebabkan saya tak tahu nak letakkan tajuk apa yang lebih sesuai. Cuma, dalam entry kali ini saya nak kongsikan mengenai apa yang berlaku dua tiga hari ini. Perkara ini masih tak lekang dalam minda saya. ada beberapa perkara. mengenai tabiat atau amalan atau perkara yang sering dilakukan oleh orang tua kita … Read moreTanggapan

Sampai Bila kita nak dakwah dan bimbing pasangan dan anak-anak kita?

  Saya dengar seorang alim. Dia kata macam mak yang ada anak down sindrom. Pernah tengok mak yang ada anak down sindrom? Mungkin Tuan Puan ada anak-anak down sindrom yang dah besar. Anak dia nak main dekat api. Main lain tak apa, Tapi main bahaya mak dia pening. Mak dia peluk dia kuat-kuat, Pernah tengok? … Read moreSampai Bila kita nak dakwah dan bimbing pasangan dan anak-anak kita?