Andter Store tu apa?

Andter Store ini sebenarnya adalah satu web service untuk Online Store. Nama yang selalu orang guna adalah Ecommerce website. Ianya dah siap dibina dengan pelbagai kemudahan dan integrasi untuk anda terus boleh buat jualan barangan anda. Cukup mudah, kerana Andter Store ini sesuai untuk jual berbagai jenis produk dan servis. Contoh jika anda jual produk … [Baca seterusnya…]

Tren terkini jual beli atas talian di Malaysia

Salam hormat. Berkaitan tajuk kali ini, saya ingin kongsikan serba sedikit mengenai tren terkini jual beli atas talian di Malaysia. Semua orang sedia maklum bahawa sudah ramai yang mula berniaga di atas talian lebih-lebih lagi di media sosial. Kebanyakan produk yang dijual merangkumi pasaran kepada ¬†golongan : Wanita Kanak-kanak Lelaki Produk untuk wanita mencatatkan peratusan … [Baca seterusnya…]

Jenis permulaan bisnes atas talian – bisnes online

Salam hormat, Apa khabar? Kali ini saya nak kongsikan jenis perniagaan online yang ada untuk orang yang baru nak mula berniaga. Sekarang ini sudah terlalu banyak produk dan service (perkhidmatan) yang disediakan di internet. Iklan mereka tidak perlu cakap lah, banyak sangat. Macam kita yang baru nak mula ini, nak mula bagaimana? Bisnes jenis apa … [Baca seterusnya…]

Beza antara website dan blog

salam hormat. Kali ini saya nak kongsikan perbezaan antara website dan blog. Ciri-ciri website: Content dia statik. Objektif website hanya terhad untuk memberi maklumat terus. Contoh kategori website adalah, website profile company, website ecommerce untuk jualan, minisite untuk perkenalkan satu-satu produk, dan website laman sosial.  Ciri-ciri blog pula : Content tidak statik, selalu dikemaskini(baca update) … [Baca seterusnya…]

Tanggapan

Tajuk ini sebenarnya umum. disebabkan saya tak tahu nak letakkan tajuk apa yang lebih sesuai. Cuma, dalam entry kali ini saya nak kongsikan mengenai apa yang berlaku dua tiga hari ini. Perkara ini masih tak lekang dalam minda saya. ada beberapa perkara. mengenai tabiat atau amalan atau perkara yang sering dilakukan oleh orang tua kita … [Baca seterusnya…]