Cerita wujud IKEA ONLINE

Cerita wujud IKEA ONLINE

Salam sejahtera dan hai sume pembaca.

Kali ni saya nak kongsi cerita bagaimana saya tercetus idea nak buat IKEA ONLINE ni. –>

Ikea Online QR CODE

Ceritanya bermula bila wife saya ajak pergi ikea. Dia teringin sangat nak pergi. Dan satu hujung minggu tu saya rancang dan bawak la pergi.

Punya lah teruja nya nak pergi IKEA. ( nak pergi IKEA je pun. kate dlm ati )

Tapi disebabkan teruja nak masuk IKEA kali buat pertama, pagi tu kitorang pergi awal. Dalam jam 9 lebih kitorang dah sampai IKEA.

Tak jauh pun dengan rumah kitorang.hihi.

Sembang-sembang sambil belek-belek barang Ikea. Sume cantik-cantik.

Mula la wife kate nak tu nak ni. Boleh kate nak sume nya lah.hahaha

Harga barang-barang IKEA pun boleh tahan memuaskan.

Mujur kitorang sampai lebih awal. Tak lama lepas tu, macam berpusu-pusu orang masuk, baru sampai ( macam orang kuar masjid lepas solat jumaat..tau la ramainya macam mana.. haha)

Jalan dari ruang pameran perabot, ke tempat lampu, ke tempat dapur, bilik kanak-kanak la, bilik mandi la, sume tempat kitorang jelajah sampai ke gudang IKEA yang bapak besar tu..

tup tup dah dekat tengah hari.. kuar ke kaunter yang kene beratur panjang-panjang-panjang-panjangggggg tuuuu…haaa

Mana tak panjang, Lupe yang tu hari minggu, hari cuti..memang ramai keluarga bawak family la.

Store IKEA ni mesra kanak-kanak hingga orang dewasa.. tu yang ramai ‘beriadah’ kat ikea kot..hihii

Sambil sembang-sembang tunggu giliran nak bayar, terfikir la IKEA ni tak buat beli atas talian ke, yang dok ramai-ramai berator ni?

terus search google. tengok memang takde. ramai yang buat perkhidmatan Ikea Personel Shopper service je.

So ape lagi. Terus rancang dan atur plan strategi.

Sekarang ni di fasa akhir dah. alhamdulillah.

ok sampai disini dulu.

Jumpa anda lagi nanti.

– Mohd Nazri

Facebook Ikea Online

share kepada rakan anda...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

admin

Penulis ialah seorang usahawan yang berusaha untuk berkongsi manfaat kepada usahawan lain. Ruangan ini menempatkan nasihat, buah fikiran, usaha, cara, tips dan panduan hasil lintasan di fikiran serta pengalaman penulis untuk di manfaatkan bersama para pembaca.
Close Menu