Beza antara website dan blog

salam hormat. Kali ini saya nak kongsikan perbezaan antara website dan blog. Ciri-ciri website: Content dia statik. Objektif website hanya terhad untuk memberi maklumat terus. Contoh kategori website adalah, website profile company, website ecommerce untuk jualan, minisite untuk perkenalkan satu-satu produk, dan website laman sosial.  Ciri-ciri blog pula : Content tidak statik, selalu dikemaskini(baca update) … Read moreBeza antara website dan blog

Tanggapan

Tajuk ini sebenarnya umum. disebabkan saya tak tahu nak letakkan tajuk apa yang lebih sesuai. Cuma, dalam entry kali ini saya nak kongsikan mengenai apa yang berlaku dua tiga hari ini. Perkara ini masih tak lekang dalam minda saya. ada beberapa perkara. mengenai tabiat atau amalan atau perkara yang sering dilakukan oleh orang tua kita … Read moreTanggapan

Sampai Bila kita nak dakwah dan bimbing pasangan dan anak-anak kita?

  Saya dengar seorang alim. Dia kata macam mak yang ada anak down sindrom. Pernah tengok mak yang ada anak down sindrom? Mungkin Tuan Puan ada anak-anak down sindrom yang dah besar. Anak dia nak main dekat api. Main lain tak apa, Tapi main bahaya mak dia pening. Mak dia peluk dia kuat-kuat, Pernah tengok? … Read moreSampai Bila kita nak dakwah dan bimbing pasangan dan anak-anak kita?

14 Senarai tempat marketing online yang menguntungkan penjual atas talian

Facebook ads Google adword (google ads) Facebook Group Instagram ads Sms dan call contact list Wasap Update di status fb profile Post artikel di Blog rakan-rakan Paid review Youtube ads Pinterest ads Google maps, get contact from here. Twitter ads Fb messengger (send to contact list & non contact list) Ini adalah senarai tempat-tempat yang … Read more14 Senarai tempat marketing online yang menguntungkan penjual atas talian

Nota cara nak buat dropship di Aliexpress dan Facebook Page

Step 1. Jauhi jual barang yang berkaitan gadget. Kerana biasanya bakal pelanggan akan tak berpuas hati dengan produk ni. Risiko barang rosak dan nak return tinggi. Kualiti tak sama dengan apa yang dipaparkan di web aliexpress. Step 2. Buka aliexpress, klik “best-selling” Cari produk untuk wanita sahaja. Kos kurang dari $10. Jadi boleh cas minimum … Read moreNota cara nak buat dropship di Aliexpress dan Facebook Page