BEGINI CARA SURI RUMAH UNTUK JANA EXTRA INCOME

BEGINI CARA SURI RUMAH UNTUK JANA EXTRA INCOME

  • Post author:
  • Post category:Tutorial

Bukan senang nak jadi suri rumah yang Berjaya, masa dan tenaga banyak dihabiskan untuk menguruskan rumah tangga.

Pelbagai tugas dilakukan oleh suri rumah. Walaupun mereka tidak terikat dengan waktu bekerja dan sebarang arahan dari pihak atasan, tetapi mereka perlu melakukan tugas harian seawal pagi seperti ke pasar, menjemput anak pulang dari sekolah, menyediakan makanan dan minuman, mengemas rumah, mencuci baju dan senarai tugasan ini akan berterusan serta bertambah.

Namun menjadi surirumah akan ada masanya sibuk dan adakalanya banyak masa terluang juga. Pernah tak anda terfikir untuk isi masa lapang itu dengan mempelajari kemahiran tertentu, contohnya berniaga online, menjahit ataupun sekiranya berlebihan dari segi kewangan, tidak salah mengikuti kursus jangka masa pendek, ada banyak faedahnya

Pada zaman serba moden yang melimpah ruah dengan teknologi maklumat surirumah kini lebih advance. Ada yang pandai mengaplikasikan kelebihan teknologi dengan melakukan perniagaan online dari rumah, malah mendapat pendapatan yang lumayan.. Banyak peluang perniagaan yang terbuka bagi seorang suri rumahtangga. Namun apa yang diperlukan adalah ilmu terutama untuk memilih produk dan pemasaran dalam talian.

Salah satu cara yang mungkin boleh digunakan ada kami kongsikan dalam The New Lubuk Shopping China iaitu LUNA X

LUNA X adalah pakej keahlian eksklusif lengkap untuk anda yang baru nak mulakan bisnes online. Anda akan diajar bagaimana untuk membeli barang terus dari China 100% Online tanpa orang tengah sehinggalah cara-cara bagaimana nak mulakan bisnes online sendiri dan asas pemasaran online menggunakan Facebook Pages dan Instagram.

Sebagai contoh, selepas dah mahir cara borong 100% online dari China, dah boleh mula menjual apa-apa2 barang.

Sebagai contoh, pengiraan untung dengan menjual barang yang dibeli terus dari China:

Jika anda menjual baju atau handbag atau barangan yang berat untuk setiap satu barang adalah di bawah 2KG:

Contoh:

Harga Shipping terus dari China:

=> 0.001 – 0.500 gram = RM7.50

=> 0.501 – 1000 gram = RM15.00

Baju 20 yuan (235 gram) + 25 yuan (Tambahan) = RM45 (Harga Jual)

** Tambah keduanya, jumlah jadikan dalam RM, untuk memudahkan pengiraan dan mengurangkan kerugian dalam perubahan matawang.

Berapa Kos Jualan?

Kos Baju (20 yuan) = RM12.00

Kos Shipping (bawah 500gram) = RM 7.50

Jumlah Kos = RM19.50

Berapa KEUNTUNGAN??

RM45.00 – RM19.50 = RM25.50 (Untung)

Jika jual 60 helai terjual dalam masa 30 hari

Jumalah Keuntungan (30 hari) = RM25.50 *60 helai = RM1530/Sebulan

Suri rumah perlu ada pendapatan sendiri sekurang-kurang RM50 sehari dan membuat simpanan untuk masa depan. Mereka tidak boleh bergantung kepada suami semata-mata kerana seandainya sesuatu berlaku mereka mampu menyara diri dan anak. Didalam dunia moden ini, mereka boleh berniaga tanpa modal atau berniaga dengan modal yang sangat rendah.

Suri rumah boleh menggunakan cara pre-order. Pelbagai barangan yang boleh dijual, antaranya handbag, peralatan dapur dan macam-macam lagi. Malah perniagaan suri rumahtangga mampu menjana keuntungan yang jauh lebih besar jika dibandingkan dengan pekerjaan tetap seperti pekerja sektor swasta atau kakitangan kerajaan.

Terbukti ramai suri rumah berjaya dan mampu bergelar jutawan. Selagi mereka tidak memulakan langkah pertama segala yang diimpikan tidak akan berhasil.

NAK TAU LANJUT MENGENAI LUNA X >> KLIK SINI <<

 

 

admin

Penulis ialah seorang usahawan yang berusaha untuk berkongsi manfaat kepada usahawan lain. Ruangan ini menempatkan nasihat, buah fikiran, usaha, cara, tips dan panduan hasil lintasan di fikiran serta pengalaman penulis untuk di manfaatkan bersama para pembaca.