BISNES TEKNIK PREORDER TIDAK PERLU KELUARKAN MODAL!

BISNES TEKNIK PREORDER TIDAK PERLU KELUARKAN MODAL!

  • Post author:
  • Post category:Tutorial

 

Sebelum itu, apa maksud Pre Order?

Secara ringkasnya, Pre Order adalah di mana pelanggan perlu membuat booking barang tersebut dengan membuat bayaran terlebih dahulu. Kemudian stok barang akan sampai mengikut masa yang telah ditetapkan. Paling lama dalam 2 minggu.

Bagi yang baru nak berbisnes, ini adalah cara yang sesuai kerana anda tidak perlu mengeluarkan MODAL. Namun, cabaran akan muncul dari aspek pemasaran dan kepercayaan pelanggan terhadap status peniaga.

Jadi, macam mana saya boleh dapatkan untung jika berbisnes dengan menggunakan konsep pre order dan mengatasi cabaran-cabaran ini?

MUDAH SAJA!

Nak tahu lebih lanjut, jangan berhenti membaca.

Dengan menggunakan TEKNIK dan CARA yang betul dari e-book Lubuk Shopping China, anda boleh menghasilkan keuntungan di luar jangkaan anda!

Berikut adalah 4 teknik yang berkesan untuk memulakan bisnes tanpa keluarkan modal:

Berbisnes Dengan Konsep Pre Order – Dengan menggunakan konsep ini anda tidak perlu mengeluarkan modal untuk berbisnes. Tetapi pengetahuan anda berkaitan permintaan harga jualan ‘market share’ perlulah sangat baik sebelum mendapatkan produk tersebut. Jika tidak, agak sukar untuk anda menentukan keuntungan terhadap jualan.

Membuat Tempahan Menerusi Pre Order – Untuk menarik pelanggan membuat tempahan dengan anda, anda perlu membina keyakinan produk anda kepada mereka. Lebih cepat mereka terima barang yang dipesan, lebih baik untuk bisnes anda. Anda perlu cari laman web yang menawarkan harga barangan pada kadar yang rendah dan boleh berikan keuntungan pada produk pre order tersebut.

Menghantar Barang Pre Order – Disebabkan anda membeli secara borong, harga yang anda bayar tentulah jauh lebih murah, termasuklah juga dengan kos penghantaran. Malah, anda akan dapat kos penghantaran secara percuma dengan syarat anda telah lepasi jumlah tempahan minima yang ditetapkan. Anda juga perlu memastikan anda telah mengira kos penghantaran ini ke dalam harga pre order.

Memberitahu Perkembangan Produk Pre Order – Salah satu cara untuk anda menambah keyakinan pelanggan terhadap anda ialah dengan memberitahu perkembangan produk pelanggan dari semasa ke semasa. Pastikan anda cuba menjawab segala pertanyaan dan kerisauan pelanggan sehabis baik. Ini akan meningkatkan kemungkinan pelanggan tersebut membeli dengan anda sekali lagi.

Walaupun teknik ini sudah terbukti sejak sekian lama. Mungkin ada rakan-rakan yang nak mula berbisnes tak sedar akan hal ini, atau mungkin tak tahu cara yang paling mudah untuk melakukannya.

Nak lagi mudah, anda boleh pergi ke FB Page Lubuk Shopping China by Nazri untuk dapatkan e-book dengan pakej baru iaitu LUNA-X.

 

LUNA X >> KLIK SINI<<

admin

Penulis ialah seorang usahawan yang berusaha untuk berkongsi manfaat kepada usahawan lain. Ruangan ini menempatkan nasihat, buah fikiran, usaha, cara, tips dan panduan hasil lintasan di fikiran serta pengalaman penulis untuk di manfaatkan bersama para pembaca.